Kwekerij

Wij zijn een vrij jong bedrijf (1997) en kweken in hoofdzaak het meer bijzondere en soms exclusieve sortiment op een milieuvriendelijke manier. Momenteel kweken we ruim 500 verschillende soorten en/of cultivars en dit wordt elk jaar nog uitgebreid. Wel kan het zijn dat sommige nog te klein zijn voor de verkoop of door de kleinschaligheid tijdelijk is uitverkocht.

Ook kweken we een ruim sortiment in container, welke vroeg in het voorjaar zijn opgepot. Deze planten komen dan eind mei in de verkoop en dat loopt door tot eind mei van het volgende jaar. De planten welke dan niet zijn verkocht worden in de volle grond terug geplant en zo houden we een vers product met een goede verhouding van de boom tot de pot. 

Naast de kwekerij van ruim 2 ha. die is verdeeld over 3 percelen goede leemhoudende zandgrond is er ook een arboretum (bomenverzameling) aangelegd met momenteel 233 verschillende bomen als ook enkele struiken die kunnen uitgroeien tot een klein boompje. Het geheel is een halve ha. groot en is parkachtig aangelegd met Rhododendrons, Hosta's en hagen . Daar wij proberen de bomen welke in het arboretum staan ook in de verkoop te hebben kun je het ook zien als een showroom. Alle bomen zijn duidelijk geétiketteerd en voorzien van een korte beschrijving.

De omzet van de kwekerij komt voor ongeveer de helft uit de verkoop aan hoveniers, tuincentrums en collega boomkwekers. De andere helft komt uit de particuliere verkoop en dat aandeel stijgt elk jaar. Wij kunnen bezorgen en planten waar u maar wilt, meestal tegen een vooraf afgesproken prijs. Als u ons wilt bezoeken is het raadzaam om even contact op te nemen daar er niet altijd iemand aanwezig is en wij geen openingstijden kennen, behalve van maart tot half april dan wil ik proberen vrijdags en zaterdags op het huisperceel aanwezig te zijn.

   
Plantgaten maken Rooien met hefmast
   
Eigen transport waar u maar bezorgd wilt hebben meestal tegen een vooraf afgesproken prijs.